KLIK HIER VOOR INFORMATIE
OVER DE SITE

GEZONDHEIDSTIPS

ERVARINGEN EN INZICHTEN

CLICK HERE FOR
THE PARENT SITE
and SITE SEARCHVoetpijn en beenpijn

Wanneer u waarneemt dat u tijdens het staan en/of het lopen pijn ondervindt in bepaalde delen van uw bewegingsapparaat, zou dat in bepaalde gevallen te maken kunnen hebben met het feit dat u de gevolgen ervaart van het medische probleem wat als pathologische platvoet bekend staat. Een platvoet is een lichamelijke afwijking waarbij de binnenkant van de voet zodanig is doorgezakt, dat in het meest extreme geval de gehele voetzool contact maakt met de ondergrond. Normaal gesproken bevindt zich onder de voet, aan de binnenkant van de betreffende voet, een gewelfvormige holte. Deze holte is bij de afwijking "platvoet" min of meer verstreken. Er is dan vrijwel geen voetboog zichtbaar. Als die afwijking bij steunname op de voet mogelijk niet erg geprononceerd aanwezig zou zijn, betekent dat nog niet dat er van die kwaal bij u geen sprake is. Want dat gegeven is sterk afhankelijk van de mate van corpulentie waarvan bij u sprake is. Hoe zwaarder u dus bent, hoe groter de kans is dat de betreffende kwaal zich bij u als een probleem voordoet.

De gezondheidsproblemen die zijn gerelateerd aan de lichamelijke afwijking "platvoeten", zijn niet erg eenvoudig te duiden. Er zijn namelijk nogal wat verschillende en zeer uiteenlopende klachten die daarmee te maken hebben. Zoals:

Als de huisarts bij u de diagnose "platvoeten" heeft gesteld, zal deze u mogelijkerwijs verwijzen naar een zogenaamde podoloog. Deze voetkundig therapeut zal na bevestiging van de diagnose vervolgens vaak steunzolen gaan voorschrijven. Steunzolen zijn zolen die aan uw voetgebrek zijn aangepast en die voor gebruik in uw schoenen moeten worden geplaatst. De betreffende remedie zal uw voetkwaal echter niet weten te genezen. Maar ze zal er wel de symptomen van weten te bestrijden. Tenminste: for the time beiing.

"For the time beiing", ja! Want na enige tijd blijken de problemen vaak weer terug te komen. Hoewel die problemen niet weer altijd in dezelfde vorm terugkomen. Dat lijkt geen struikelblok te zijn, maar toch is dat wel lastig! Want er kan dan op een heel andere plaats, die ook in verband staat met de kwaal "platvoeten", pijn blijken voor te komen. Dat is dáárom dan zo lastig, omdat men dan vaak pas veel te laat in de gaten zal hebben dat dit nieuwe pijnprobleem óók met de kwaal "platvoeten" te maken heeft. Plotseling zult u dan bijvoorbeeld bij het wandelen, op een bepaald plekje van de voetrug, een voordurende pijn ervaren. Namelijk op een plekje dat zich ongeveer in het midden bevindt van zowel de wreef als wel van de aanliggende teen van de kleine teen. Of u zult bijvoorbeeld een meer algemene pijn ervaren in de buitenste kuitspier van datzelfde been. Wanneer u reeds zou weten dat ook die pijnen te maken zouden kunnen hebben met het feit dat men over platvoeten beschikt, dan zou u mogelijkerwijs veel eerder met die gezondheidsklacht naar de huisarts gaan dan u zonder die informatie zou gaan doen.

Wanneer u uiteindelijk toch weer overnieuw bij de podoloog terecht zou komen, zal allicht gaan blijken dat de steunzool van de desbetreffende voet teveel is doorgezakt. De podoloog zal dan gelukkig wel in staat blijken te zijn om ook dát probleem weer te gaan oplossen. En daarmee verdwijnt dan ook weer dát betreffende gezondheidsprobleem. Echter weer opnieuw slechts "for the time beiing".

Mocht u, na een tijdlang op de been te zijn geweest, een intens gevoel van algemene lichamelijke vermoeidheid ervaren, dan is er allicht iets anders aan de hand. Vooral als die vermoeidheid niet echt goed gerelateerd is aan de mate van inspanning die u heeft verricht. Om daarvoor een oplossing te vinden kunt u op de volgende link gaan klikken. Via die link vindt u dan een verrassend effectieve oplossing voor dat bepaalde vermoeidheidsprobleem.

* De voetrug is het bovenste gedeelte van de voet, tussen de enkels en de tenen. En de wreef is daarvan het hoogste en half-bolvormige gedeelte.

Vóór u besluit om een tip (die op deze website staat vermeld) te gaan opvolgen, dient u eerst de veiligheidsadviezen te lezen. Klik daarvoor op deze link.