KLIK HIER VOOR INFORMATIE
OVER DE SITE

GEZONDHEIDSTIPS

ERVARINGEN EN INZICHTEN

CLICK HERE FOR
THE PARENT SITE
and SITE SEARCHOoraandoeningen

Bepaalde oorklachten kunnen rechtstreeks gelinkt worden aan de bouw en het functioneren van de oren. Maar ze kunnen er ook geheel los van staan. Als men last heeft van gehoorstoornissen en duizeligheid, kan de oorzaak daarvan gelegen zijn in het malfunctioneren van het evenwichtsorgaan. Dit in het binnenoor gelegen orgaan, zorgt er bij goed functioneren voor dat wij ons lichaam goed in balans kunnen houden. Aan de malfunctie van dit orgaan kan op zich weer een ontsteking van het binnenoor ten grondslag liggen. Een dergelijke ontsteking kan zowel door bacteriën als door virussen zijn veroorzaakt. Die ontsteking zou gepaard kunnen gaan met gedeeltelijke, of zelfs volledige doofheid. Maar ook te maken hebben met zoiets vervelends als tinnitus. En verder kan het ook nog eens oorpijn tot gevolg hebben.

Maar wat kan men doen om deze problemen te elimineren? Moet men hier meteen mee naar de huisarts gaan? Of kan men eerst ook zelf proberen er wat aan te doen? Met je gehoororgaan moet je natuurlijk wel erg zuinig zijn!

In ieder geval moet men niet met een wattenstaafje in de oren gaan pulken. Dat zou het probleem wel eens kunnen gaan verergeren. Met een wattenstaafje duwt men het oorsmeer vaak juist dieper het oor in. En bovendien: het watje van het wattenstaafje laat vaak gemakkelijk los van het staafje. Vooral als het staafje van het wattenstaafje van kunststof is gemaakt. Als het watje op zeker moment in het oor blijkt te zijn achtergebleven, heeft men een probleem. Want hoe haal je dat er dan op een veilige manier uit vandaan? Een bezoek aan de huisarts is daarvoor soms de enige uitweg!

Wil men iets aan de oorontsteking doen, zonder meteen naar de huisarts te gaan, dan kan men voor een oplossing naar de apotheek gaan. Het zou kunnen dat men u daar dan adviseert om een tijdlang zo nu en dan enkele druppels propolisolie in het betreffende oor te gaan druppelen. Vooral als u voor advies daarover bij een zogenaamde NatuurApotheek hebt aangeklopt. Propolisolie is een antibioticum, wat door bijen als een natuurlijk verdedigingsmechanisme tegen ziektekiemen wordt geproduceerd.

Sommige geneesmiddelen kunnen het binnenoor beschadigen. Dat betreft vooral de meer ordinaire antibiotica. Mensen met nierproblemen moeten hier bijzonder alert op zijn.

Een vrij ernstige aandoening van het middenoor is de ziekte van Ménière. Naast oorsuizingen, duizeligheid, en gehoorverlies, doen zich daarbij ook frequent braakneigingen voor (als gevolg van misselijkheid). Meestal gaan deze aanvallen ook gepaard met 'bleek zien' en met 'koud zweet'. Consultatie van de huisarts is dan een aanrader.

P.S. Over het gebruik van propolisolie kan men ook informatie vinden door op deze link te gaan klikken.

P.S. Voor speciale informatie over oorsmeer welke op deze site voorkomt, kan men op de volgende link gaan klikken: oorsmeer


Vóór u besluit om een tip (die op deze website staat vermeld) te gaan opvolgen, dient u eerst de veiligheidsadviezen te lezen. Klik daarvoor op deze link.