KLIK HIER VOOR INFORMATIE
OVER DE SITE

GEZONDHEIDSTIPS

ERVARINGEN EN INZICHTEN

CLICK HERE FOR
THE PARENT SITE
and SITE SEARCH


Verkoudheidsproblemen die maar niet willen overgaan

Als men lang durende gezondheidsklachten heeft, die aan een verkoudheid doen denken, zal men er vanuit moeten gaan dat men niet meer echt verkouden is. Want een 'ordinaire' verkoudheid duurt gemiddeld een paar dagen, tot hooguit een week. Men heeft dan in tegenstelling daartoe waarschijnlijk te maken met de kwaal die slechts simplistisch als 'chronische verkoudheid' wordt aangeduid. De oorzaak van de chronische verkoudheid zal dan niet gelegen zijn in een besmetting met het verkoudheidsvirus (het rhinovirus).

Chronische verkoudheid ontstaat door beschadiging en/of irritatie van het neusslijmvlies en/of het slijmvlies van de luchtwegen. Bij deze kwaal houden sommige 'verkoudheidsklachten' voortdurend aan. Met name de klachten die symptomatisch zijn voor verkoudheid, zoals een verstopte neus en een loopneus. Deze klachten kunnen erg vervelend zijn bij de dagelijkse bezigheden. Het is daarom van belang om die te verhelpen. Dit kan op twee manieren: namelijk ten 1e de klachten bestrijden, of ten 2e de onderliggende oorzaak aanpakken.

Symptomen van chronische verkoudheid:

De volgende oorzaken kunnen ten grondslag liggen aan die beschadiging en/of die irritatie:

Een andere oorzaak van lang durende verkoudheidsklachten en/of frequente neusklachten is gelegen in het lang durende gebruik van zxylometaoline voor de neus (druppels of spray). Dit maakt het slijmvlies in de neus dunner. Maar als men het langer dan een week achter elkaar gaat gebruiken, kan het schade geven aan het slijmvlies in de neus. De neus kan dan ook extra dicht gaan zitten.

N.B. Zoekt men informatie over een normale vorm van verkoudheid, dan kan men op de link verkoudheid gaan klikken.


Vóór u besluit om een tip (die op deze website staat vermeld) te gaan opvolgen, dient u eerst de veiligheidsadviezen te lezen. Klik daarvoor op deze link.