KLIK HIER VOOR INFORMATIE
OVER DE SITE

GEZONDHEIDSTIPS

ERVARINGEN EN INZICHTEN

CLICK HERE FOR
THE PARENT SITE
and SITE SEARCHArtritis

In grote tegenstelling tot artrose heeft artritis niets van doen met een eventuele achteruitgang in het functioneren van de tussenwervelschijven. Artritis is daarentegen een ontsteking van de gewrichten. Aan die ontsteking kunnen veel verschillende oorzaken ten grondslag liggen. Zoals onder andere als gevolg van een infectie door bacteriën (bij septische artritis) en als een gevolg van een reumatische aandoening. Reumatoïde artritis is in feite een auto-immuunziekte. Net als bij vasculitis wordt dus verondersteld dat het afweersysteem van de patiënt zich in dat geval tegen het eigen lichaam keert. In hoeverre die interpretatie van auto-immuunziektes klopt, wordt overigens weleens betwijfeld.

Bij de ontsteking in het gewricht is er vaak extra vocht in het gewricht aanwezig, waardoor het gewricht dan is opgezwollen. Het normale functioneren wordt daardoor belemmerd. De ontsteking die zich in het gewricht voordoet, zorgt er ook voor dat het gewricht rood is en dat het duidelijk warm aanvoelt. De pijn die met dergelijke ontstekingen aan de gewrichten gepaard gaat, maakt dat deze kwaal erg vervelend is. Typerend voor artritis is verder de gewrichtsstijfheid. En er is ook altijd sprake van een functiebeperking. Dat wil zeggen dat bepaalde lichaamsbewegingen moeilijker of zelfs onmogelijk zijn door de zwelling en de pijn.

Mensen die aan deze kwaal lijden, zullen over het algemeen baat vinden bij de adviezen van een arts die specale kennis heeft op het gebied van reumatische kwalen. Namelijk een zogenaamde reumatoloog. Als men met deze kwaal is behept, is het niet verstandig om op eigen houtje allerlei alternatieve middelen tegen deze kwaal uit te gaan proberen. Als men dat wel wil gaan doen, doet men er verstandig aan om hierover te overleggen met de behandelend reumatoloog.

Dat geldt ook voor het gebruik van propolisolie, hoewel dit product beslist wel de potentie lijkt te hebben om een gunstig effect op deze kwaal te kunnen gaan genereren. Propolis lijkt zowel bij inwendig als bij uitwendig gebruik van nut te kunnen zijn voor mensen met artritis. Het bijzondere aan propolis is met name dat het bij uitwendig gebruik ook een pijnstillende werking schijnt te hebben.

P.S. Over het gebruik van propolisolie kan men ook informatie vinden door op deze link te gaan klikken.

Vóór u besluit om een tip (die op deze website staat vermeld) te gaan opvolgen, dient u eerst de veiligheidsadviezen te lezen. Klik daarvoor op deze link.