KLIK HIER VOOR INFORMATIE
OVER DE SITE

GEZONDHEIDSTIPS

ERVARINGEN EN INZICHTEN

CLICK HERE FOR
THE PARENT SITE
and SITE SEARCH

Pijn in de middenrug

Pijn die in de middenrug is gelocaliseerd, wordt door medici 'thoracale rugpijn' genoemd. Dit is een pijn in het midden van de rug, rondom de plaats waar de borstwervels zijn aangehecht.

De oorzaak van deze soort rugpijn is meestal gelegen in:

Het grootste probleem waar men met deze betreffende rugpijn tegenaan loopt, is dat men niet goed weet hoe men moet gaan liggen slapen. Dit omdat de rugpijn bij alle mogelijke slaaphoudingen zal gaan opspelen. Echter de best mogelijke slaaphouding zal wat dat betreft meestal wel de rughouding blijken te zijn. Maar dan zal men tijdens de nacht wel even de benen met een niet al te dik kussen moeten gaan ondersteunen. Namelijk ter hoogte van de knieholtes. Doet men dat niet, dan zullen de rugspieren tijdens de nacht teveel onder spanning blijven. En doet men dat wel degelijk, dan zal de rugpijn reeds na één enkele nacht flink kunnen blijken te zijn afgenomen. Rugpijn is lichamelijk erg vermoeiend. Als men overdag dan ook behoefte heeft aan bedrust, dan is het ook dán verstandig om even een kussen bij de knieholtes onder de benen te gaan leggen. Veel mensen die op de rug liggen te slapen, zullen op zeker moment gaan snurken. Dat is voor die mensen dan ook vaak een reden om opzettelijk niet op de rug te gaan liggen, als men wil gaan slapen. Om die snurkproblemen tijdens de nacht te helpen voorkómen, zou men kunnen proberen of het ook helpt om van tevoren eens extra goed te gaan ontspannen. Kijk wat dat betreft de kunst van de katachtigen af. Deze diersoort is in staat om van het ene op het andere moment over te schakelen van een alerte hoedanigheid naar een volledig ontspannen hoedanigheid. Katachtigen lijken daar geen enkele moeite voor te hoeven doen. Mensen zijn daar van nature minder goed toe in staat. Maar ook mensen kunnen daar, na enige oefening, vaak wel beter in worden als in eerste instantie het geval was. Als men, al met al, 's avonds op de hierboven beschreven wijze in slaap zult blijken te zijn gevallen, dan zal het probleem met de middenrug-pijn de volgende ochtend wel eens flink blijken te kunnen zijn afgenomen. En voorzover de rugpijn dan nog niet goed genoeg blijkt te zijn afgenomen, dan zal men diezelfde wijze van doen ook tijdens de volgende nachten kunnen gaan herhalen. Wat maakt het uit? Als de rugpijn nog niet veel blijkt te zijn afgenomen, dan heeft men aldus allicht wel van een goede nachtrust kunnen genieten. Middenrugproblemen uiten zich ook wel door stijfheid en bewegingsbeperking. Een behandeling bij een chiropractor zou hierbij weleens uitkomst kunnen bieden. Omdat deze zich in zijn behandeling vooral richt op de wervels; de wervelkolom en het zenuwstelsel, dit in grote tegenstelling tot een fysiotherapeut, die zich meer op de spieren en het algehele spierstelsel van het menselijk lichaam richt.


P.S.

Als de rugpijn het gevolg is van het één of andere ongeluk en als deze met duizeligheid en/of misselijkheid gepaard gaat, kan er ook weleens spake zijn van een probleem met het ruggenmerg in de nek. Mogelijk is er dan sprake van een ingezakte nekwervel. Draaiduizeligheid doet zich veel voor na ongelukken waarbij het hoofd en de nek betrokken zijn. Draaiduizeligheid, ofwel 'vertigo', kan voor veel problemen zorgen in het dagelijks leven. Het is een vorm van duizeligheid waarbij een gevoel van draaien, of tollen, wordt ervaren. Dit terwijl het lichaam die bewegingen niet maakt. Het kan ook gepaard gaan met symptomen als misselijkheid; braken en zweten. Het is niet nodig hier lang mee om te blijven lopen, want er zijn meestal wel mogelijkheden aanwezig om deze kwaal te laten behandelen.

Vóór u besluit om een tip (die op deze website staat vermeld) te gaan opvolgen, dient u eerst de veiligheidsadviezen te lezen. Klik daarvoor op deze link.