KLIK HIER VOOR INFORMATIE
OVER DE SITE

GEZONDHEIDSTIPS

ERVARINGEN EN INZICHTEN

CLICK HERE FOR
THE PARENT SITE
and SITE SEARCHMondontstekingen

In de mond kunnen zich allerlei verschillende ontstekingen voordoen. De aandoening waarbij de tandpulpa ontstoken is, wordt meestal kiespijn genoemd, al kan het dan ook om pijn aan de tanden gaan. Dit is vaak het gevolg van pulpitis. Er kan ook sprake zijn van gingivitis, het tandvlees is dan rood; gezwollen en ontstoken. Of zelfs van parodontitis. Dat is een parodontale ziekte die verder gaat dan het tandvlees.

Maar er kan ook sprake zijn van:

Voilá, al met al een flinke hoeveelheid mondaandoeningen. Met sommige van die aandoeningen zal men zonder dralen hulp moeten gaan zoeken in het medisch circuit. Maar met andere van die aandoeningen zou men ook zelf wel enige verbetering van de toestand kunnen weten te bereiken.

Een kruidenmiddel wat bij verschillende mondaandoeningen tot verbetering zou kunnen gaan leiden, is het kruidenmiddel 'kruidnagel'. Dit product wordt al reeds sinds lange tijd gebruikt als mondverfrisser. Maar het heeft in de mondholte ook duidelijk een antiseptische werking. Het zou dan ook goed aan 'pulling-oil' kunnen worden toegevoegd. Kruidnagels kunnen gelukkig ook nog eens helpen om het proces van terugtrekkend tandvlees te stoppen. Ze bevorderen daarbij eveneens de genezing van het tandweefsel.

Voor de gezondheid van het gebit zou men zelfs een mondspoelingsproduct op basis van kruidnagels kunnen gaan gebruiken. Het is gebruikelijk om dat voorafgaand aan het tandenpoetsen te doen, omdat er anders weleens wat bruine vlekjes op de tanden zouden kunnen achterblijven. Kruidnagels hebben in de mondholte niet alleen een antiseptische werking, maar ze werken ook als analgeticum. Voor de behandeling van mondkwaaltjes lijkt dit kruidenmiddel zondermeer een wondermiddel te zijn.

Heeft men last van open mondhoeken, dan is het van belang deze zo goed mogelijk droog te gaan houden. Wanneer men tijdens het slapen enigszins kwijlt, is het niet goed mogelijk om de mondhoeken droog te houden. In dat geval is het verstandig om een tijdlang op de rug te gaan slapen. Mocht dat de partner teveel storen, omdat men dan gaat snurken, dan kan men beter maar een ander bed gaan opzoeken. Tenminste totdat de mondhoeken weer zijn genezen. Om het genezingsproces te bevorderen zou men tijdens de nacht wat honing op de mondhoeken kunnen smeren. Overdag is het verstandig een beter ogende oplossing voor dit probleem te gaan zoeken. Om de mondhoeken goed te ontsmetten, zou men er dan Echinaforce of Molkosan op kunnen doen.

Zoekt men vooral informatie over aften en mondwondjes, dan zou men op deze link kunnen gaan klikken.

Vóór u besluit om een tip (die op deze website staat vermeld) te gaan opvolgen, dient u eerst de veiligheidsadviezen te lezen. Klik daarvoor op deze link.