KLIK HIER VOOR INFORMATIE
OVER DE SITE

GEZONDHEIDSTIPS

ERVARINGEN EN INZICHTEN

CLICK HERE FOR
THE PARENT SITE
and SITE SEARCHLaxerende middelen

Wanneer men problemen heeft met het zich ontdoen van de fecaliën, zal men al gauw behoefte hebben aan een middel waarmee men zichzelf zal weten te pulgeren. Maar de vraag is dan natuurlijk welke middelen daarvoor kunnen worden gebruikt? Kortom welke laxantia kunnen bij constipatie ondermeer voor worden gebruikt?

Zonder er ook maar enigszins mee te willen gaan suggereren hier een uitputtend overzicht van laxerende middelen te gaan presenteren, kan de volgende lijst van laxantia toch een goede indruk geven van de veelzijdigheid van middelen die een ontstoppende werking van de darmen hebben:

De volgende algemene adviezen zijn van belang om te trachten problemen met de defaecatie te voorkomen:

N.B. Als de defaecatie een groot probleem is geworden, is er nóg wel een goed werkend kruidenmiddel beschikbaar, maar dat kan dan beter maar in overleg met een arts worden ingenomen. Dit in verband met de kans op overprikkeling van de darmen.

N.B. Constipatie is een veel voorkomende aandoening, waar veel mensen vroeg of laat een keer last van krijgen. Voor het proces waarbij men zich op gezette tijden van faecaliën pleegt te onlasten, wordt eufemistisch soms de merkwaardige uitdrukking "stoelgang" gebruikt. Het woord "poepen" is hiervoor overigens ook om een andere reden niet geschikt. Dit om het feit dat met dit woord in Vlaams België de geslachtsdaad wordt aangeduid.

N.B. Als men regelmatig last heeft van migraine, zou het van nut kunnen zijn om na te gaan in hoeverre men dat probleem kan onderdrukken door te zorgen voor een betere werking van de darmen.

Vóór u besluit om een tip (die op deze website staat vermeld) te gaan opvolgen, dient u eerst de veiligheidsadviezen te lezen. Klik daarvoor op deze link.