KLIK HIER VOOR INFORMATIE
OVER DE SITE

GEZONDHEIDSTIPS

ERVARINGEN EN INZICHTEN

CLICK HERE FOR
THE PARENT SITE
and SITE SEARCH

Huidaandoeningen bij mensen

Er zijn zoveel verschillende huidaandoeningen dat men voor een volledig overzicht van huidaandoeningen maar het allerbeste kan gaan doorlinken naar informatie van de gezamelijke huidspecialisten in Nederland. Namelijk naar de volgende website: huidaandoeningen. Ter behandeling van een aantal huidaandoeningen wordt ook wel gebruik gemaakt van het bijenproduct Propolis. Dit wordt met name door winkels, gespecialiseerd in natuurproducten, aangeprezen als natuurlijk medicijn. Een kort overzichtje van huidaandoeningen waarbij propolis zoal van nut kan zijn, staat vindt u hieronder vermeld staan. Voor het volledige overzicht moet men op de voorgaande link klikken):

Propolis is een lijmachtige substantie, gemaakt door honingbijen uit de knoppen en het sap van planten en bomen (meestal hars). En verder ook nog wel uit andere botanische bronnen. Propolis wordt door bijen gebruikt om ongewenste kieren en openingen in het bijennest te dichten en de wanden ervan te bekleden.

Bij bovengenoemde aandoeningen kan het uitwendig aanbrengen van propolis-olie op de huid, casu quo op het slijmvlies, weleens van nut zijn. Propolis-olie is een soort hars-achtige substantie die door bijen wordt geproduceerd. Naast bovengenoemde toepassingen van propolis zijn er verschillende andere mogelijkheden voor het toepassen hiervan bij medische problemen. Maar het is nooit verstandig om zoiets zonder medische scholing lukraak te gaan gebruiken.

N.B. Propolis wordt ook wel gebruikt voor de genezing van de moeilijk te behandelen aandoening van schimmelnagels (kalknagels). De anti-schimmelwerking van propolis tegen de veroorzaker van schimmelnagels (trichiphyton) kan uitstékend worden genoemd.Vóór u besluit om een tip (die op deze website staat vermeld) te gaan opvolgen, dient u eerst de veiligheidsadviezen te lezen. Klik daarvoor op deze link.