KLIK HIER VOOR INFORMATIE
OVER DE SITE

GEZONDHEIDSTIPS

ERVARINGEN EN INZICHTEN

CLICK HERE FOR
THE PARENT SITE
and SITE SEARCH

Atlascorrectie

Het hoofd van mensen rust op de Atlas. Dat is de bovenste halswervel van de wervelkolom. Ze zorgt niet alleen voor het dragen van het hoofd, maar ook voor de ophanging, de balans en de spierspanning van de wervelkolom. En die van het gehele menselijke skelet.

De atlas is een open wervel, waarlangs de volgende belangrijke systemen lopen:

Door een verkeerde stand van de atlas kunnen deze belangrijke systemen bekneld raken, wat tot veel verschillende gezondheidsproblemen kan leiden. Waaronder duizeligheid en hoofdpijn. Het typerende van veel van die gezondheidsproblemen is, dat ze maar moeilijk zijn te genezen. Als men dan ook al lang een moeilijk te genezen gezondheidsprobleem heeft, dan verdient het aanbeveling eens te laten controleren of de oorzaak daarvan niet gelegen is in een verkeerde stand van deze zo belangrijke wervel. De kans daarop is in dat geval betrekkelijk groot. Vooral wanneer men een vrij traumatisch geboorteproces heeft moeten ondergaan, of wanneer men op een later moment een situatie heeft meegemaakt die traumatisch voor de wervelkolom kan zijn geweest. Begrijp wel dat dergelijke situaties zich tijdens mensenlevens bepaald niet zeldzaam voordoen.

Als men eenmaal is komen te weten dat de gezondheidsklacht waarmee men al zolang sukkelt, werkelijk is gelegen in een verkeerde stand van de atlas bovenop de wervelkolom, dan is het zaak een therapeut te vinden die de stand van de atlas zal weten te corrigeren. Het zal niet al te moeilijk blijken te zijn om een dergelijke therapeut te gaan vinden. In ieder geval moet men wat dat betreft gaan denken aan de expertise van een chiropractor, of van een manueel therapeut, of van een osteopaat. Maar de betreffende kundigheid wordt ongetwijfeld door nog meer therapeuten beheerst.

N.B:

Het wonderlijke is, dat na de atlascorrectie het lichaam uit zichzelf aan het werk gaat om HOMEOSTASE te bereiken.


Vóór u besluit om een tip (die op deze website staat vermeld) te gaan opvolgen, dient u eerst de veiligheidsadviezen te lezen. Klik daarvoor op deze link.