KLIK HIER VOOR INFORMATIE
OVER DE SITE

GEZONDHEIDSTIPS

ERVARINGEN EN INZICHTEN

CLICK HERE FOR
THE PARENT SITE
and SITE SEARCH'High' door anti-allergiemedicijn

Vanwege een zich manifesterende bacteriële ontsteking aan de luchtwegen, of vanwege de één of andere andere ontsteking in of aan het eigen lichaam, krijgt men soms antibiotica voorgeschreven. Bij 'respiratoire infecties' is dat niet erg usueel, omdat het bij dergelijke infecties hoofdzakelijk om virusinfecties gaat. Het medicijn dat dan desondanks nog vrij frequent wordt voorgeschreven, is het breedspectrum antibiotica-medicijn Amoxicilline/Clavulaanzuur. Het vervelende van die betreffende medicatie is echter dat mensen daar soms allergisch voor blijken te zijn.

Als dat het geval blijkt te zijn, heeft men allicht een anti-allergiemedicijn nodig. Nu bestaan er best een flink aantal verschillende anti-allergiemedicijnen, maar het nadeel van sommige van die medicijnen is dat men daar 'high' van kan worden. Het gevoel van gelukzaligheid dat men daardoor ervaart, kan veroorzaken dat men gedurende enige tijd zowel gaat raaskallen, als huilen van geluk. Voor de persoon in kwestie kan het zelfs de illusie geven dat hij op dat moment heldervoelend is. Anti-allergiemedicijnen kunnen echter net zo gevaarlijk en verslavend zijn als het gebruik van drugs. Drugsgebruik kan leiden tot acute gezondheidsrisico's (zoals paniekaanvallen of bewusteloosheid), of gezondheidsschade op de lange termijn. Sommige drugs zijn erg verslavend. Daarnaast kan drugsgebruik gevolgen hebben voor de naaste omgeving (bijvoorbeeld als er kinderen of een partner in het spel zijn) en het kan maatschappelijke schade veroorzaken, zoals criminaliteit en overlast. Het oneigenlijke gebruik van anti-allergiemedicijnen zal dan ook, net als het feitelijke gebruik van drugs, beslist moeten worden vermeden. Het is geen kattenpis, om het eens opzettelijk smerig uit te drukken. Maar het is, in overdrachtelijke zin, wel een smerig product.

Vóór u besluit om een tip (die op deze website staat vermeld) te gaan opvolgen, dient u eerst de veiligheidsadviezen te lezen. Klik daarvoor op deze link.