KLIK HIER VOOR INFORMATIE
OVER DE SITE

GEZONDHEIDSTIPS

ERVARINGEN EN INZICHTEN

CLICK HERE FOR
THE PARENT SITE
and SITE SEARCH


Angina (keel)

Bij de kwaal die door artsen met de naam 'Angina Faucium' wordt aangeduid, gaat het (zoals deze naam reeds aangeeft) om angina in het gebied van de faucium. Het verstikkende gevoel wat hierbij kan optreden, zal voor de betreffende patiënt nogal angstaanjagend kunnen zijn. Alleen al daarom, zal men voor deze kwaal een consult van de huisarts noodzakelijk achten.

Angina in het gebied van de keel is een ontsteking die veroorzaakt wordt door een virus. Ofwel door een bacterie, namelijk de streptokokbacterie. Dit is een bacterie die vaak voorkomt op de huid en in de keel. De infectie komt vaak plotseling op en gaat gepaard met witte of rode plekjes achter in de keel en op de amandelen. Men kan de angina vaak in de keel zien zitten als men in de spiegel kijkt. Het is moeilijk een onderscheid te maken tussen een angina van virale oorsprong (70 tot 90% van de gevallen) en een angina van bacteriële oorsprong (10 tot 30% van de gevallen).

Als men last heeft van angina in de keel, gaat slikken vaak moeizaam, waardoor eten en drinken lastig is. Bovendien kan men koorts hebben en moet men regelmatig hoesten. Daarnaast kunnen de amandelen ontstoken raken, deze worden erg rood en ze zwellen vaak op. Als gevolg hiervan kunnen de lymfeklieren in de hals dan opzetten en pijnlijk worden.

N.B.: De vorm van angina die zich in de hartspier voordoet, wordt 'Angina Pectoris' genoemd. Klik voor informatie daarover op : deze link


Vóór u besluit om een tip (die op deze website staat vermeld) te gaan opvolgen, dient u eerst de veiligheidsadviezen te lezen. Klik daarvoor op deze link.